دكتر محمد مهدي تسخيري ظهر امروز در ديدار انديشمندان اهل سنت افغانستان، با تاكيد بر اين كه گفتگوي بيناديني يك نياز و ضرورت است، گفت: ايران همواره به دنبال وحدت و تقريب جوامع اسلامي است.
انديشمندان و علماي اهل سنت ولايتهاي مشرقي جمهوري اسلامي افغانستان، در ادامه برنامه سفر خود به كشورمان، ظهر امروز (24 ارديبهشتماه)، ضمن حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با حجتالاسلام والمسلمين محمدمهدي تسخيري، رييس مركز گفتگوي بينالمللي اديان اين سازمان، ديدار و گفتوگو كردند.
دكتر تسخيري طي سخناني، ضمن تشريح فعاليتهاي مركز گفتگوي بينالمللي اديان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي گفت: برگزاري و مشاركت در 9 دور گفتگوي ديني با شوراي پاپي گفتگوي اديان واتيكان، گفتوگو با كليساي ارتدكس روسيه، گفتگو با مركز اديان براي صلح كره جنوبي، گفتگوي ديني منطقهاي با كليساهاي آفريقا، گفتگو با بوديسم، دعوت از رهبران و انديشمندان ديني آمريكا براي شركت در نشستهاي تخصصي در ايران از جمله فعاليتهاي اين مركز است.
رييس مركز بينالمللي گفتگوي اديان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي بر گسترش همكاريهاي فرهنگي بين ايران و افغانستان به ويژه ايجاد گفتگو ميان انديشمندان و علماي اهل سنت و شيعه تأكيد كرد.
وي در سخنان خود، به نقش تأثيرگذار علماء در مدیریت جامعه اشاره كرد و گفت: زندگی پیامبران الهی با سیاست دینی آمیخته بود و در عرصههای مختلف زندگی، جامعه را مدیریت ميكردند. همان طور كه انبياء به مردم محبت ميكردند، امروز نقش علماء در زندگی بشر کاملاً همانند انبیاء هدایتگر است.
دكتر تسخيري ادامه داد: علمای دین به عنوان مجریان قانون الهی وظيفه سنگيني بر دوش دارند تا جامعه را از كجفهميها و عواملي كه منجر به گمراهي آنان ميشود را، مديريت كنند.
وي بر لزوم نقشآفرینی بیشتر علمای دین در جهت اشاعه صلح و احترام متقابل برای مقابله با افراطگرایی تأكيد كرد و گفت: در دنیایی زندگی میکنیم که در آن گفتگو یک ضرورت است. انديشمندان و علماي دين، نقش مهمي در معرفي اسلام حقيقي دارند.
دكتر محمد مهدي تسخيري افزود: گروههای تروریستی و تکفیری به دنبال ایجاد خونریزی و اختلاف در بین مسلمانان هستند تا آرامش شیعه و سنی را از بین ببرند. مسلمانان ايران و افغانستان از شیعه و سنی در حالیکه در توحید، نبوت و معاد و بسیاری از موارد دیگر با یکدیگر مشترکات زیادی دارند باید برای رسیدن به موفقیت بر وحدت و برادری تکیه کنند.
وي در سخنان خود، با اذعان اينكه جمهوري اسلامي ایران همواره به دنبال وحدت و سعادت دنیای اسلام بوده است، گفت: بیشک برگزاری سلسله نشستهاي تخصصي، گفتگوي ديني و ايجاد همكاريهاي مشترك بين اديان در زمینه مسائل مربوط به وحدت و اتحاد برای پیشبرد اهداف بسیار مهم است.
علاقه به جمهوري اسلامي ايران و رهبر معظم انقلاب اسلامي (مدظلهالعالي)، ايجاد وحدت بين اهل سنت و تشيع، ايجاد شوراي اخوت، توسعه همكاريهاي فرهنگي، ديني، علمي و دانشگاهي، انتقال تجارب انديشمنداني ايراني به مراكز علمي افغانستان، جلوگيري از خشونت و افراطگرايي از جمله مباحثي بود كه انديشمندان و علماي اهل سنت ولايتهاي مشرقي افغانستان مطرح كردند.
همچنين، در بخشي از اين ديدار، حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدرضا احمدی بروجردی، نوه آیتاللهالعظمی سیدحسین طباطبایی بروجردی از اشتراكات موجود بين ايران و افغانستان و تقريب مذاهب و احترام به عقايد طرف مقابل، سخن گفت.
بنابر اعلام اين خبر، انديشمندان و علماي اهل سنت ولايتهاي مشرقي جمهوري اسلامي افغانستان، طي روز جمعه، 22 ارديبهشتماه به همت وابستگي فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در جلالآباد و همكاري معاونت بينالملل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي به كشورمان سفر كردند. ديدار با علماء، مسئولان و بازديد از اماكن مقدس جمهوري اسلامي ايران از جمله برنامههاي اين هيأت است.





